“Boemerang ON FIRE” was leerzaam en spectaculair!!

“Boemerang ON FIRE” was leerzaam en spectaculair!!

 

Beek en Donk,

Voor de kinderen was het spannend wat er afgelopen vrijdag 4 oktober bij het tienerwerk “de Boemerang” ging gebeuren. Ze dachten wel allemaal dat het iets te maken had met vuur maar een auto echt blussen die in brand stond was toch wel heel spectaculair!!

Er waren 60 kinderen verdeeld in vier groepjes. Binnen in de tienerruimte vertelde Peter vd Horst van alles over de brandweer via een powerpoint presentatie, buiten waren nog 3 activiteiten. De buitenactiviteiten werden gedaan door de jeugdbrandweer van Laarbeek. De kinderen zagen hoe een brandende pop geblust werd met een blusdeken, wat je moet doen als de vlam in de pan vliegt thuis op het fornuis en hoe je met een schuimblusser een brandende auto kunt blussen. De kinderen die dit zelf wilde doen mochten dit allemaal doen, sommige kinderen moesten we een beetje overhalen (die vonden het eng maar daarna heel trots dat ze het gedaan hadden!) en enkele vonden het zien en horen al leerzaam genoeg.

Rond 21.00 uur begon DJ Dennis van Duijnhoven te draaien in de disco en iedereen kon nog even lekker los! Nadat de brandweer hun spullen hadden opgeruimd bedankten de vrijwilligers van het tienerwerk alle brandweervrijwilligers en de jeugdbrandweer. Ze dronken nog een drankje en gingen naar huis…………..dachten de kinderen. Rond half 10 ging het brandalarm af in de tienerruimte!!!!! Oeps……..iedereen naar buiten dan maar. Toen iedereen naar buiten ging (zonder paniek gelukkig!) kwam de gealarmeerde brandweer om de hoek en ging de jeugdbrandweer vlug de ruimte in om te controleren of er nog kinderen binnen waren en de (nep!!) brand te blussen. Na enig moment zijn er nog 3 kinderen uit de ruimte gehaald, gelukkig iedereen ongedeerd!

Het was een leerzame avond voor iedereen, voor de vrijwilligers van Tienerwerk de Boemerang een goede brandoefening, voor de jeugdbrandweer een goede training en voor de kinderen die er deze avond waren een ontzettend leerzaam en leuke avond.

De volgende activiteit van de Boemerang is woensdagmiddag 16 oktober in de herfstvakantie. We hebben dan een filmmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Daarna de “Halloween”-Disco op vrijdagavond 8 november van 19.30-22.00 uur voor alle kinderen van 10 t/m 15 jaar uit Beek en Donk. Let op! Ingang via de eigen ingang van de tienerruimte, dit is achter (bij de parkeerplaatsen) van het ontmoetingscentrum en de entree is 1 euro. Aanmelden kan via de website www.deboemerangbeekendonk.nl.

Het volledige programma van activiteiten van Tienerwerk “De Boemerang” voor de rest van het jaar staat ook op de website.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en foto’s kan ook via www.facebook.com/tienerwerkbeekendonk of volg ons op www.twitter.com/De_Boemerang

De Spooktocht Laarbeek is op zaterdag 26 oktober 2013. Deze activiteit is voor alle kinderen van 10 t/m 15 uit Laarbeek. www.tienerwerklaarbeek.nl.

Aanmelden

Wil je jezelf graag inschrijven voor een van onze activiteiten? Klik dan op onderstaande knop en vul daarna al je gegevens in!

Aanmelden voor een activiteit

Laatste foto's